Tapahtumat

Hietsun Paviljonki, Hiekkarannantie 9, 00100 Helsinki

19.9.2023 klo 19

Signe Emmeluth's Amoeba

Eriikka Maalismaa, viulu; Petri Kumela, kitara
Klemola, Page

Hietsu is Happening! jatkaa omaperäisten, nousevien kansainvälisten kykyjen esittelyä tuomalla Hietsun Paviljongin juhlasalin lavalle tanskalaisen saksofonistin ja säveltäjän Signe Emmeluthin Amoeba-yhtyeen. Kvartetin muut jäsenet, kitaristi Karl Bjorå, rumpali Konrad Agnas ja pianisti Christian Balvig ovat kaikki pohjoismaisen jazztaivaan kirkkaimpia tähtiä. Yhtyeen musiikki liikkuu saumattomasti rajusta free jazzista herkän kamarimusiikilliseen ilmaisuun.

Illan muut esiintyjät tulevat läheltä. Klassisesta Hietsusta tuttu, valovoimainen viulisti Eriikka Maalismaa kantaesittää Sami Klemolan ja Timothy Pagen teokset viululle ja elektroniikalle. Yhdessä kitaristi Petri Kumelan kanssa he paneutuvat verhonipistimien ihmeelliseen maailmaan Ida Lundénin kappaleessa 'Vingring'.

1.10.2023 klo 16

Lavarunous kohtaa improvisoidun musiikin Hietsu is Happeningissä 1.10., kun kahdeksatta vuotta toimivan tapahtumasarjan esiintyjävieraiksi saapuvat klarinetisti Joris Roelofs sekä runoilijat Outi-Illuusia Parviainen ja Tapani Kinnunen. Hietsu is Happeningin omien jazzmuusikoiden, basisti Antti Lötjösen ja saksofonisti Mikko Innasen liittyessä mukaan ovat ikimuistoisen syysillan ainekset koossa. Lopputulosta eivät tiedä vielä tekijät itsekään, vaan luottavat siihen, että hetkessä yhdessä tekemällä, inhimillisen kohtaamisen ja vuorovaikutuksen kautta syntyy jotain aitoa ja ainutkertaista, herkkää ja tärkeää, välillä myös törkeää.

Hietsu is Happeningin konsertti on merkittävän kansainvälisen uran Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa luoneen ranskalaissyntyisen, Amsterdamissa asuvan ja esimerkiksi viime marraskuussa Hietsussa vierailleen Han Benninkin läheisen soittokumppanin Joris Roelofsin Helsingin ensiesiintyminen.

"…Roelofs has built his career balancing intense discipline and deep commitment to post-bop tradition with a measured exploratory streak." –DownBeat

Kolme runoteosta julkaissut Outi-Illuusia Parviainen on lavarunoilija, joka kirjoittaa kohtaamisen ja yksinäisyyden teemoista. Hän on kotonaan resonanssirikkaissa runoesityksissä yhdessä muusikoiden kanssa, luoden syvällisiä ja mieleenpainuvia kokemuksia kuulijoille.

Hurjista esiintymisistään tunnetun turkulaisrunoilija Tapani Kinnusen esikoisteos Nauru pimeästä huoneesta ilmestyi vuonna 1994. Siitä lähtien välillä kirjastonhoitajanakin toiminut on kirjoittanut, julkaissut ja esiintynyt läkahdyttävällä tahdilla.

Ohjelma:

Joris Roelofs Solo

Joris Roelofs & Antti Lötjönen

Lavarunoutta ja matalia ääniä

Outi-Illuusia Parviainen, runot ja lausunta

Tapani Kinnunen, runot ja lausunta

Joris Roelofs, bassoklarinetti

Antti Lötjönen, kontrabasso

Mikko Innanen, bassosaksofoni


Konsertti toteutetaan yhteistyössä Jazz Finland Residencyn kanssa.
31.10.2023 klo 19

Sarah Murcia Eyeballing

Benoit Delbeq & Mikko Innanen


Järjestetään yhteistyössä Helsinki Jazzin kanssa

23.11.2023 klo 19

George Crumb: Songs, Drones and Refrains of Death

Ducret, Mockunas, Blaser

12.12.2023 klo 19

Seppo Kantonen 60

Seppo Kantonen Solo
Seppo Kantonen Trio + Mikko Innanen
NeoQuartet

Järjestetään yhteistyössä Helsinki Jazzin kanssa