Menneet tapahtumat

20.5.2024 klo 19

Ma 20.5. klo 19 Hietsu is Happening! nro 49: Lunch Time!

Hietsun Paviljongissa tarjoillaan kevätherkkuja maanantaina 20.5., kun amerikkalainen underground-legenda Lydia Lunch saapuu yhtyeineen Hietsu is Happeningiin. Vierailu on osa Lunchin Verbal Burlesque -minikiertuetta, jossa hänen kanssaan esiintyvät newyorkilaisbasisti Tim Dahl sekä tuusulalaistunut newyorkilaisrumpali Sam Ospovat. Omien sooloprojektiensa lisäksi esimerkiksi Nick Caven, Sonic Youthin ja Henry Rollinsin kanssa esiintynyt tehnyt Lunch on huikea ja raju esiintyjä, joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi. Kiertueen muut esiintymiset ovat 19.5. Tampereella ja 22.5. Porin Validi Karkia -klubilla.

Illan avaa kahden kontrabasistin, Ville Herralan ja Antti Lötjösen duo. Omien sanojensa mukaan lähes kaiken nähneet, myös kansainvälisten jazztähtien selkien takaa kuikuilleet matalien taajuuksien taikurit luovat kiehtovan musiikillisen matkan väljien ääniaaltojen hypnoottiseen maailmaan.

Hietsu is Happening! nro 49

Ma 20.5. klo 19

Hietsun Paviljonki, Hiekkarannantie 9, 00100 Helsinki

Liput 25/10 (työttömät, opiskelijat)

8.4.2024 klo 19

Ma 8.4. klo 19 Hietsu is Happening! nro 48: 3 vs 2

Ennen kuin oli samba, ennen kuin oli bossa nova, oli choro. Choro syntyi Rio de Janeirossa 1800-luvun lopulla ja yhdisti eurooppalaiset suositut genret afrikkalaisiin rytmeihin luoden ainutlaatuisen tyylin, jota säveltäjä Heitor-Villa-Lobos kutsui "brasilialaisen sielun todelliseksi inkarnaatioksi".

Olli Soikkelin ja italialais-brasilialaisen choron mestarin, Cesar Garabinin muodostama duo on kiertänyt maailmaa ainutlaatuisella "gypsy meets choro" teemallaan ja saapuu nyt ensimmäistä kertaa Hietaniemen rantaan.

Illan aloittava Koi-trio on vokalisti Kadi Vijan, puhaltaja Milo Linnovaaran ja sellisti Aino Juutilaisen muodostama tuore kokoonpano. Yhtyeen musiikki seilaa jäsenten lähtökohdista käsin jazzin, nykymusiikin ja improvisoidun musiikin aalloilla.

- Kadi Vija, Milo Linnovaara, Aino Juutilainen
- Olli Soikkeli, Cesar Garabini

13.3.2024 klo 19

Hietsu is Happening! nro 47: Itämeri-ilmiö 2

Littorina Saxophone Quartet on sukupolvensa johtavista Itämeren alueen säveltävistä ja improvisoivista saksofonisteista koostuva 2023 toimintansa aloittanut luova kollektiivi, jossa soittavat virolainen Maria Faust (altto), suomalainen Mikko Innanen (altto, sopraniino ja baritoni), ruotsalainen Fredrik Ljungkvist (tenori ja sopraano) ja liettualainen Liudas Mockunas (tenori, sopraano ja basso). Littorina Sea eli Litorinameri on yhtyeen muusikoita yhdistävän Itämeren muinainen nimi. Meri luo haasteita mutta myös toivoa siitä, että ehkä sittenkin jollain toisella rannalla on joku, joka kuuntelee ja ymmärtää. Yhtye esiintyy Suomen kiertueellaan Hietsun lisäksi Seinäjoella ja Oulussa sekä pitää Sibelius-Akatemiassa mestarikurssin.Saksofonien paljouden lisäksi säveltäjä, äänitaiteilija ja esiintyjä Tytti Arola tulee Hietsuun vieraaksi. Tytti esiintyy soolona ja sen lisäksi - kun mitään pelkäämättömät Petri Kumela ja Antti Lötjönen vyöttävät itsensä, preparoivat soittimensa ja käyvät toimeen - häneltä kuullaan teokset 'Rubber Band' kitaralle, kontrabassolle ja kuminauhoille, sekä 'Heinä' kontrabassolle ja 8-kanavaiselle äänentoistolle.

27.2.2024 klo 19

Hietsu is Happening! nro 46: Legendoja ja liediä

Helmikuussa Hietsussa vietetään suurta taiteilijajuhlaa, sillä Heikki Sarmanto ja Juhani Aaltonen soittivat tiettävästi ensimmäistä kertaa yhdessä 1964, 60 vuotta sitten. Edelleen luomisvoimaisten muusikoiden musiikillinen kumppanuus on kestänyt siis reilusti kauemmin kuin Harry Carney soitti Duke Ellingtonin orkesterissa ja on yhtä pitkä kuin The Rolling Stonesin levytysura. Mutta se historiasta.

Sarmannolle ja Aaltoselle kaiken keskiössä on improvisointi. Mitä tulee seuraavaksi? Kenpä tietäisi sen?Ainakin tiedämme konsertin lopussa enemmän Heikki Sarmannon monipuolisuudesta muusikkona ja säveltäjänä, kun sopraano Pia Freund ja kitaristi Petri Kumela esittävät hänen laulujaan Leinon ja Hellaakosken teksteihin.


Juhani Aaltonen & Heikki Sarmanto
Pia Freund & Petri Kumela

28.1.2024 klo 15

Hietsu is Happening! nro 45: Flamencoa ja uutta jazzia

Hietsu is Happening! tuo lämmikettä tammikuun kylmiin pakkasiin, kun sunnuntaina 28.1. Paviljonkiin saapuvat vieraiksi espanjalaiset flamencon mestarit Juan Antonio Suárez ja Victor Carrasco. Flamenco on parasta koettuna läheltä ja tämä on harvinainen tilaisuus kokea huipputason flamencoa näin intiimisti. Kylätalon pienehkössä salissa tunnelma tiivistyy ja musiikin intensiteetti tulee iholle vastustamattomasti!Säveltäjä-kitaristi Juan Antonio Suárez "Cano" on työskennellyt nimekkäiden tanssijoiden, kuten Sara Barasin, Rocío Molinan ja Belén Mayan kanssa ja säveltänyt useita tanssiteatteriteoksia."Cano" on modernin flamencokitaran tunnustettu mestari, joka on tehnyt useita levytyksiä. Debyyttilevy Son de Ayer ilmestyi 2008.Huelvasta kotoisin oleva Víctor Carrasco aloitti ammattilaulajan uransa andalusian flamencopeñoissa 16-vuotiaana opiskeltuaan ensin joitakin vuosia flamencokitaraa. Carrasco on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla ja teattereissa ympäri maailmaa tehden yhteistyötä flamencon suurien nimien kanssa.Vanhat ja omilla tahoillaan melko menestyneet soittokaverit pianisti Aki Rissanen ja saksofonisti Mikko Innanen avaavat osaltaan Hietsu is Happeningin konserttivuoden aivan uudella ohjelmistolla. Tammikuun puolivälissä Muusikkojen liiton Länsi-Uudenmaan residenssissä luotu ja harjoiteltu materiaali pureutuu taiteen ja ihmisyyden perustavanlaatuisten kysymysten lisäksi vähäpätöisiin ja epäolennaisiin pikkuasioihin.

Yhteistyössä Compañia Kaari & Roni Martin

12.12.2023 klo 19

Seppo Kantonen 60

Hietsussa juhlitaan joulukuussa suomalaisen pianismin suurmiestä, Seppo Kantosta. Luvassa on poikkeuksellisen laaja kattaus Kantosen sävellyksiä eri kokoonpanoille, perinteisestä jazz-triosta jousikvartettiin. Illan aikana Kantonen esiintyy soolona, duona Mikko Innasen kanssa, uuden Seppo Kantonen trion riveissä ja yhdessä puolalaisen huippujousikvartetti NeoQuartetin kanssa. NeoQuartet tulkitsee myös harvoin kuullun modernin klassikon: Witold Lutosławskin (1913-1994) jousikvartetin ja Jürgen Kupferin "Semiose 24/2" -teoksen.

Seppo Kantonen trio merkitsee pianisti Seppo Kantosen paluuta perinteiseen piano-basso-rummut triokokoonpanoon. "Kolmikko aloitti uuden sävellysmateriaalini harjoitukset vuoden 2023 alussa. Bändin ilmeikäs kieli on vapaa, mutta perustuu sävellyksiin. Mielestäni olen vasta äskettäin löytänyt sopusointujen ja ristiriitojen yhdistelmän, josta pidän. Sävellysteni ilmapiiriä tukee Markku Ounaskarin kaunis rumpujen soittotyyli ja Antti Lötjösen rytmisesti vahva basson soitto, he ovat myös herkkiä ja nopeita reagoimaan uusiin tilanteisiin.", kertoo Kantonen.

Seppo Kantonen trio

Seppo Kantonen: piano
Antti Lötjönen: kontrabasso
Markku Ounaskari: rummut

NeoQuartet on puolalainen jousikvartetti, joka on keskittynyt esittämään klassista nykymusiikkia. NeoQuartet on yksi Euroopan aktiivisimmista uuteen musiikkiin erikoistuneista yhtyeistä. Se on soittanut lukuisia konsertteja tunnetuimmilla festivaaleilla ja konserttisaleissa Euroopassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Yhtye on levyttänyt tähän mennessä 12 CD-levyä puolalaisille, saksalaisille, kreikkalaisille ja amerikkalaisille levy-yhtiöille. Erinomainen energia, täysi sitoutuminen, ilmaisunvapaus ja uusien kehityspolkujen luominen – nämä ovat NeoQuartetin tärkeimpiä ominaisuuksia.

NeoQuartet
Karolina Piątkowska-Nowicka: 1. viulu
Paweł Kapica: 2. viulu
Michał Markiewicz: alttoviulu
Krzysztof Pawłowski: sello

@Instytut Adama Mickiewicza
@Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
@Culture.pl
@Polish Embassy in Helsinki / Ambasada RP w Helsinkach/

https://www.facebook.com/polishembassy.helsinki

23.11.2023

Hietsu is Happening! nro 43: Vapauden ja pimeyden ääniä

Luvassa on todella harvoin kuultu kulttiklassikko, kun Hietsu is Happening! esittää George Crumbin laulusarjan 'Songs, Drones and Refrains of Death' Federico Garcia Lorcan teksteihin. Vuonna 1968 sävelletty teos on baritonille ja viisihenkiselle soitinyhtyeelle. Crumbin isoja kamarimusiikkiteoksia ei esitetä usein niiden vaativuuden ja valtavan soitinarsenaalin vuoksi, nyt on hieno tilaisuus tulla sellaista kuuntelemaan. Lumoavaa, ja välillä pelottavaakin, musiikkia, joka Hietsussa varmasti pääsee oikeuksiinsa marraskuisena iltana hautuumaan vieressä.

Kitaristi Marc Ducret, saksofonisti Liudas Mockūnas ja pasunisti Samuel Blaser ovat pitkään soittaneet yhdessä eri kokoonpanoissa ja projekteissa. Nyt nämä kolme luovaa muusikkoa eurooppalaisen jazzin ja improvisoidun musiikin kärjestä lähtevät ensimmäistä kertaa kiertueelle triona.

Ohjelma:

George Crumb: Songs, Drones and Refrains of Death

Sampo Haapaniemi, baritoni
Tiina Karakorpi, piano
Antti Lötjönen, basso
Petri Kumela, kitara
Tuomo Lassila, lyömäsoittimet
Ilkka Uksila, lyömäsoittimet
József Hárs, kapellimestari


Ducret, Mockunas, Blaser:

Liudas Mockūnas, saksofonit, klarinetti
Samuel Blaser, vetopasuuna
Marc Ducret, kitara

Yhteistyössä Vapaat Äänet

31.10.2023 klo 19

Sarah Murcia Eyeballing
Benoit Delbeq & Mikko Innanen

Järjestetään yhteistyössä Helsinki Jazzin kanssa

1.10.2023 klo 19

Hietsu is Happening! nro 41

Joris Roelofs Solo
Joris Roelofs & Antti Lötjönen
Lavarunoutta ja matalia ääniä
Outi-Illuusia Parviainen, runot ja lausunta
Tapani Kinnunen, runot ja lausunta
Joris Roelofs, bassoklarinetti
Antti Lötjönen, kontrabasso
Mikko Innanen, bassosaksofoni

Lavarunous kohtaa improvisoidun musiikin Hietsu is Happeningissä 1.10., kun kahdeksatta vuotta toimivan tapahtumasarjan esiintyjävieraiksi saapuvat klarinetisti Joris Roelofs sekä runoilijat Outi-Illuusia Parviainen ja Tapani Kinnunen. Hietsu is Happeningin omien jazzmuusikoiden, basisti Antti Lötjösen ja saksofonisti Mikko Innasen liittyessä mukaan ovat ikimuistoisen syysillan ainekset koossa. Lopputulosta eivät tiedä vielä tekijät itsekään, vaan luottavat siihen, että hetkessä yhdessä tekemällä, inhimillisen kohtaamisen ja vuorovaikutuksen kautta syntyy jotain aitoa ja ainutkertaista, herkkää ja tärkeää, välillä myös törkeää.

Hietsu is Happeningin konsertti on merkittävän kansainvälisen uran Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa luoneen ranskalaissyntyisen, Amsterdamissa asuvan ja esimerkiksi viime marraskuussa Hietsussa vierailleen Han Benninkin läheisen soittokumppanin Joris Roelofsin Helsingin ensiesiintyminen.

"…Roelofs has built his career balancing intense discipline and deep commitment to post-bop tradition with a measured exploratory streak." –DownBeat

Kolme runoteosta julkaissut Outi-Illuusia Parviainen on lavarunoilija, joka kirjoittaa kohtaamisen ja yksinäisyyden teemoista. Hän on kotonaan resonanssirikkaissa runoesityksissä yhdessä muusikoiden kanssa, luoden syvällisiä ja mieleenpainuvia kokemuksia kuulijoille.

Hurjista esiintymisistään tunnetun turkulaisrunoilija Tapani Kinnusen esikoisteos Nauru pimeästä huoneesta ilmestyi vuonna 1994. Siitä lähtien välillä kirjastonhoitajanakin toiminut on kirjoittanut, julkaissut ja esiintynyt läkahdyttävällä tahdilla.


19.9.2023 klo 19

Signe Emmeluth's Amoeba

Eriikka Maalismaa, viulu; Petri Kumela, kitara
Klemola, Page

Hietsu is Happening! jatkaa omaperäisten, nousevien kansainvälisten kykyjen esittelyä tuomalla Hietsun Paviljongin juhlasalin lavalle tanskalaisen saksofonistin ja säveltäjän Signe Emmeluthin Amoeba-yhtyeen. Kvartetin muut jäsenet, kitaristi Karl Bjorå, rumpali Konrad Agnas ja pianisti Christian Balvig ovat kaikki pohjoismaisen jazztaivaan kirkkaimpia tähtiä. Yhtyeen musiikki liikkuu saumattomasti rajusta free jazzista herkän kamarimusiikilliseen ilmaisuun.

Illan muut esiintyjät tulevat läheltä. Klassisesta Hietsusta tuttu, valovoimainen viulisti Eriikka Maalismaa kantaesittää Sami Klemolan ja Timothy Pagen teokset viululle ja elektroniikalle. Yhdessä kitaristi Petri Kumelan kanssa he paneutuvat verhonipistimien ihmeelliseen maailmaan Ida Lundénin kappaleessa 'Vingring'.

21.8.2023 klo 19

Syyskauden ensimmäinen Hietsu is Happening! -tapahtuma liikkuu suomalaisesta ja amerikansuomalaisesta nykymusiikista afroamerikkalaiseen avantgardejazziin. Konsertin ensimmäisellä puoliskolla vierailevat Radion Sinfoniaorkesterin soolosellisti Eeva Rysä ja samassa orkesterissa työskentelevä lyömäsoittaja Kazutaka Morita. Rysä on tilannut ja kantaesittänyt paljon uutta suomalaista musiikkia ja soittaa hänelle sävelletyt sooloteokset Tiina Mylläriseltä ja Minna Leinoselta. Moritan kanssa yhdessä he esittävät amerikansuomalaisen säveltäjän Charles Wuorisen harvoin kuullun Grand Union -duon.
Jälkimmäisellä puoliskolla esiintyy Sibelius-akatemian jazzmusiikin vierailevan professorin, rumpalin ja säveltäjän Dana Hallin tähdittämä sekstetti, jossa Hallin ja Sibis Jazzin opiskelijoiden kanssa esiintyvät Hietsu is Happeningin omat Antti Lötjönen ja Mikko Innanen. Yhtyeen ohjelmisto koostuu sellaisten afroamerikkalaisen musiikkiperinteen suurten tyylinluojien kuin Billy Strayhornin, Yusef Lateefin, Julius Hemphillin, Anthony Braxtonin ja Geri Allenin sävellyksistä.

Dana Hall, rummut
Vid Šketa, trumpetti
Joonatan Henriksson, klarinetti
Olli Virtanen, vibrafoni
Mikko Innanen, saksofonit
Antti Lötjönen, kontrabasso

Eeva Rysä, sello
Kazutaka Morita, lyömäsoittimet

Säveltäjät: Tiina Myllärinen, Minna Leinonen, Charles Wuorinen, Billy Strayhorn,
Yusef Lateef, Julius Hemphill, Anthony Braxton, Geri Allen, Dana Hall.

Keskiviikko 7.6.2023, klo 19

HiH! nro 38: JUURILLA
Juurihoitoa keskiaikaisen musiikin, suomen kielen, nykymusiikin, jazzin ja kansanmusiikin äärellä.

Anneliina Rief, laulu ja soittimet; Ulla Pirttijärvi, laulu; Heljä Räty, huilut; Ville Syrjäläinen, lyömäsoittimet; Iida-Vilhelmiina Sinivalo, sello; Jukka Viikilä, kirjallisuus ja rummut; Risto Oikarinen, kirjallisuus ja saksofoni; Okko Saastamoinen, rummut ja mandoliini; Antti Lötjönen, basso; Mikko Innanen, saksofonit ja muut puhaltimet; Petri Kumela, kitara.

Yle Radio 1 taltioi tapahtuman

Lauantai 11.3.2022, klo 21

HiH! - Musica nova Helsinki

Hietsu is Happeningin myöhäisillan klubi löytyy hautausmaan ja jäätyneen meren välistä. Klubilla poraudutaan vuorovaikutukseen ja rytmiin, vieraaksi saapuu japanilainen kokeellisen musiikin ihmemies Tomomi Adachi, joka esiintyy niin soolona kuin Hietsun Yhteisöorkesterin kanssa.

Adachin jälkeen meno vain yltyy ja Taivalsaaren hotellityömaan rakennustöiden äänet peittyvät Hietsunovan jäätävän kuuman avantgardefunkin rytkeeseen. Illan päättää kasvien elektromagneettisuuden musiikiksi muuttava Band of weeds.

Esiintyjät:

Tomomi Adachi

Hietsunova (Jussi Fredriksson, Teppo Mäkynen, Mikko Innanen, Petri Kumela, Antti Lötjönen)

Band of Weeds

https://musicanova.fi/event/hietsu-is-happening-tomomi-adachi/

Tiistai 21.2. 2023, klo 19

Hietsu is Happening! nro 36: Monkia ja mikrotonaliikkaa

-erikoisvieraana Eero Koivistoinen

1. setti
Tommi Hyytinen käyrätorvi
Petri Kumela, kitara

Kirjallisuuskeskustelu:

Hietsun paviljongin toiminnanjohtaja Markku Koivusalo haastattelee tuoreen Lennosta kii! -elämäkerran kirjoittajaa, saksofonisti ja säveltäjä Eero Kovistoista

2. setti
Thelonious Monkin musiikkia
Eero Koivistoinen ja Mikko Innanen, saksofonit
Tuomo Uusitalo, piano
Antti Lötjönen, basso
Alessandro D'Anna, rummut

13. joulukuuta 2022 klo 19

HiH! Nro 34: Hietsun Perinteinen Joulukonsertti


Mioko Yokoyama: Song of the Shirt (ke.)Tuuli Lindeberg, laulu / Petri Kumela, kitara

Lucian Jouluoratorio

(teksti Jacopone da Todi ja Pietro Lunapagaia, sävellys Mikael Innocentius ja Antone L. di Basso)

Vesa Vierikko, ääni / Tuuli Lindeberg, sopraano / Marianna Henriksson, cembalo / Abdissa Assefa, lyömäsoittimet / Mikko Innanen, puhaltimet / Antti Lötjönen, basso / Petri Kumela, kitara / Hietaniemen renessanssikuoro

Joulumusiikkia

30. marraskuuta 2022 klo 19

Hih! Nro 33: Bennink 80 + Xenakis 100


Bennink 80
Han Bennink. rummut (NL) / Mikko Innanen, saksofonit / Antti Lötjönen, basso

Xenakis 100

Yannis Xenakis: Rebonds A
Luciano Berio: Sequenza VIIb sopraanosaksofonille
Halim Abdul Messieh El-Dabh: The Miraculous Tale
Alyssa Weinberg: Table Talk

Jerry Piipponen, lyömäsoittimet / Lauri Pekkarinen, lyömäsoittimet / Anna-Sofia Anttonen, saksofoni

25.lokakuuta 2022 klo 19

HiH! Nro 32: Mannermaisen nykyjazzin ilta


Susana Santos Silva & Kaja Draksler (PT/SI)

Susana Santos Silva, trumpetti / Kaja Draksler, piano


Bruun/Kjærgaard/Westergaard (DK)

Jonas Westergaard, basso / Soren Kjargaard, piano / Peter Bruun, rummut


Hietsun impro-orkesteri

Illan esiintyjät + Mikko Innanen, saksofonit / Petri Kumela, kitara / Antti Lötjönen, basso

26. syyskuuta 2022 klo 19

HiH! Nro 31: Free Parking

Yhteistyössä Vapaat äänet -agentuuri


Elise Dabrowski Parking (FR)
Elise Dabrowski, laulu / Matthias Mahler, pasuuna / Olivier Lété bassokitara


Harri Kuusijärvi: Phoenix
Harri Kuusijärvi, elektroakustinen harmonikka


Hietsun impro-orkesteri
Illan esiintyjät + Mikko Innanen, saksofonit / Petri Kumela, kitara / Antti Lötjönen, basso

9. elokuuta 2022

Tiedotustilaisuus 9.8. klo 19 HIetsun paviljongin terassilla. Ohjelmassa musiikkiesityksiä ja haitarinsoittoa.
VAPAA PÄÄSY!

Mikko Innanen, saksofoni; Antti Lötjönen, basso; Aleksi Heinola, rummut; Petri Kumela, kitara; Veli Kujala, harmonikka

8. kesäkuuta 2022 klo 19 Avaruusyhteisöllisen kulttuurivaihdon ilta

Hietsu is Happening! nro 29: Avaruusyhteisöllisen kulttuurivaihdon ilta

Hietsun paviljongissa ja YLE:n Radio 1:ssä keskiviikkona 8.6. klo 19.03-22.00
Basisti Antti Lötjösen, kitaristi Petri Kumelan ja saksofonisti Mikko Innasen viime syksynä valtionpalkittu tapahtumasarja Hietsu is Happening! jatkuu suorana radioitavalla kolmituntisella kokonaisuudella. Lolita Volcanin tekstiin perustuvassa kehyskertomuksessa seikkaillaan yhtä aikaa nykyhetkessä, menneisyydessä ja tulevaisuudessa. "Samaan aikaan toisella galaksilla Georg Malmsténin näköinen georgi, joka ei kuitenkaan ole Jori Malmstén, vastaanottaa radiosignaalin vuodelta 1936."

Tapahtumassa kuullaan järjestäjäkolmikon lisäksi seuraavia taiteilijoita: Tuuli Lindeberg, Kalevi Louhivuori, Sanni Orasmaa, Teppo Mäkynen, Tiila Kangas, Pasi Eerikäinen, Laura Laakso, Jussi Seppänen, Mikko Antila, Ainomaija Pennanen, Mika Kallio.

11. toukokuuta 2022 klo 19

mm. Kirke Karja, Ida Lundén

Ke 16. maaliskuuta 2022 klo 19 Lemminkäinen & Nurmio


Juha Hurme: Lemminkäisen Temppeli

Esiintyjät: Juha Hurme, Vesa Vierikko, Anna Sofia Tuominen, Taru Huokkola ja Eetu Känkänen, Antti Lötjönen, Petri Kumela ja Mikko InnanenFantastisen pähkähullu saaga Suomen muinaisuudesta ja kaikista salaisista pyhimmän, Lemminkäisen temppelin sijainnista Sipoon ytimessä. Tätä Vierikon tulkitseman Ior Bockin humoristista, hämmästyttävää rituaalia säestävät Hietsu is Happeningin omat Petri Kumela, Antti Lötjönen ja Mikko Innanen.

Tuomari Nurmio soolona

8. helmikuuta 2022 klo 19 Kaanoneita ja kansanmusiikkia


Viime syksynä valtionpalkittu Hietsu is Happening! jatkaa monimuotoisella ja ennakkoluulottomalla linjallaan. Tämän vuoden ensimmäisessä tapahtumassa poraudutaan suomalaisen kansanmusiikin ytimeen ja yhdistetään Poul Rudersin kaanoneita vapaaseen improvisaatioon. Mitä muuta on odotettavissa, se selviää paikan päällä. Vierailevina taiteilijoina on laajasti tunnustettu ja palkittu Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala ja pitkäaikainen RSO:n konserttimestari Jari Valo.